Vainun etsijäkoirat

Kaapo

Ohjaaja: Tiina Lagerström, Inkoo
Rotu: Labradorinnoutaja
Syntymävuosi: 2012

Kaapo on pennusta asti touhunnut nenätyön parissa ja harrastaakin useita eri lajeja, joihin liittyy nenän käyttö. Eläinetsinnän lisäksi Kaapo harrastaa pelastushakua ja harvakseltaan mejää sekä hajuerottelua purkeilla. Vanhoilla päivillään Kaapo on myös kunnostautunut kilpailemaan rallytokossa. Kaapon vahvuuksia eläinetsinnöissä ovat hajun erottelu, ilmavainu, sinnikkyys ja kokemus. Sitä eivät häiritse hankalatkaan olosuhteet tai voimakkaat häiriöt. Vauhtia Kaapon työskentelyssä piisaa, mutta se osaa kuitenkin aina käyttäytyä tilanteen mukaan ja karkurin huomioiden.

KUVA: HELMI LINDHOLM

Kerttu

Ohjaaja: Kaisa Sirkko, Tuusula
Rotu: Monirotuinen
Syntymävuosi: 2009

Kerttu on kokenut etsijäkoira, joka etenee jäljellä hyvin ripeästi edelleen. Kerttu on vuosien varrella ollut mukana todella monissa etsinnöissä, ja etenkin kissojen etsintöjä olemme tehneet paljon.

Laku

Ohjaaja: Sini Keinänen, Järvenpää
Rotu: Labradorinnoutaja
Syntymävuosi: 2013

Laku on rauhallinen ja iloinen tyttö, joka rakastaa nenän käyttämistä. Töitä tehdään vauhdilla säässä kuin säässä. Laku on melko ilmavainuinen koira ja pistääkin usein mutkat suoriksi jäljellä. Vahvuutena sillä on mm. ilmavainu, suhteellisen hyvä häiriöiden sieto ja sinnikkyys.

KUVA: HELMI LINDHOLM

Nico

Ohjaaja: Nina Jankola-Väntär, Helsinki
Rotu: Monirotuinen

Nico on vahva kaveri, jossa näkyy hirvikoiran vietti. Saksanpaimenkoiran perimä tuo siihen ohjattavuutta, mutta itsenäisyys näkyy usein sen työskentelyssä. Vapaa-ajallaan Nico paljastuu leikkisäksi herkuttelijaksi, joka mielellään aktivoi perhettään.

Siiri

Ohjaaja: Saila Grönholm, Vantaa
Rotu: Novascotiannoutaja
Syntymävuosi: 2014

Siiri on innokas harrastuskoira ja hajutyöskentely on sille hyvin mieleistä puuhaa. Eläinetsintää olemme harrastaneet jo useamman vuoden ajan ja etsintätreenien rinnalla harrastamme mm. noseworkia ja treenaamme sekä kilpailemme rally-tokon ylimmässä luokassa.
Jäljestäjänä Siiri on rauhallinen ja tarkkaavainen. Siiri hyödyntää jäljellä paljon ilmavainua ja sen vahvuuksia ovat hajuerottelu ja sinnikkyys.

Urpu

Ohjaaja: Liisa Pönniö, Kotka
Rotu: Norfolkinterrieri
Syntymävuosi: 2015

Urpu on vilkas, iloinen ja utelias. Se rakastaa ihmisiä ja erityisesti lapsia. Hajutyöskentelyssä purkkirata on sille tuttu. Urpu on ensimmäinen rotunsa edustaja, joka harrastaa etsintöjä.

Wiljo

Ohjaaja: Katri Tolppanen, Kotka
Rotu: Novascotiannoutaja
Syntymävuosi: 2010

Wiljo on energinen ja iloinen tolleri. Etsinnöillä se etenee vauhdilla ja määrätietoisesti. Wiljo on hyvin ilmavainuinen ja työskennellessä se on keskittynyt eikä sitä haittaa jäljellä eteen tulevat häiriöt. Wiljolla on erittäin korkea työmoraali.