Vainun etsijäkoirat

Kaapo

Ohjaaja: Tiina Lagerström, Inkoo

Rotu: Labradorinnoutaja

Syntymävuosi: 2012

Kaapo on pennusta asti touhunnut nenätyön parissa ja harrastaakin useita eri lajeja, joihin liittyy nenän käyttö. Eläinetsinnän lisäksi Kaapo harrastaa pelastushakua ja harvakseltaan mejää sekä hajuerottelua purkeilla. Vanhoilla päivillään Kaapo on myös kunnostautunut kilpailemaan rallytokossa. Kaapon vahvuuksia eläinetsinnöissä ovat hajun erottelu, ilmavainu, sinnikkyys ja kokemus. Sitä eivät häiritse hankalatkaan olosuhteet tai voimakkaat häiriöt. Vauhtia Kaapon työskentelyssä piisaa, mutta se osaa kuitenkin aina käyttäytyä tilanteen mukaan ja karkurin huomioiden.

(Kuva: Helmi Lindholm)

Kerttu

Ohjaaja: Kaisa Sirkko, Tuusula

Rotu: Monirotuinen

Syntymävuosi: 2009

Kerttu on kokenut etsijäkoira, joka etenee jäljellä hyvin ripeästi edelleen. Kerttu on vuosien varrella ollut mukana todella monissa etsinnöissä, ja etenkin kissojen etsintöjä olemme tehneet paljon.

Kukka

Ohjaaja: Anita Leppänen, Pyhtää

Rotu: Jackrusselinterrieri

Syntymävuosi: 2011

Kukka on tehnyt etsintöjä jo useita vuosia kolmen vuoden koulutuksen ja siitä valmistumisensa jälkeen. Kukkis on terrieri kirsusta hännänpäähän joten vauhtia, haastavia ja joskus turhauttaviakin tilanteita riittää, mutta tosi etsinnöissä toimii hyvin ja keskittyy työhönsä.

Laku

Ohjaaja: Sini Keinänen, Järvenpää

Rotu: Labradorinnoutaja

Syntymävuosi: 2013

Laku on rauhallinen ja iloinen tyttö, joka rakastaa nenän käyttämistä. Töitä tehdään vauhdilla säässä kuin säässä. Laku on melko ilmavainuinen koira ja pistääkin usein mutkat suoriksi jäljellä. Vahvuutena sillä on mm ilmavainu, suhteellisen hyvä häiriöiden sieto ja sinnikkyys.

(Kuva: Helmi Lindholm)

Nico

Ohjaaja: Nina Jankola-Väntär

Rotu: Monirotuinen

Nico on vahva kaveri, jossa näkyy hirvikoiran vietti. Saksanpaimenkoiran perimä tuo siihen ohjattavuutta, mutta itsenäisyys näkyy usein sen työskentelyssä. Vapaa-ajallaan Nico paljastuu leikkisäksi herkuttelijaksi, joka mielellään aktivoi perhettään.

 

Sylvi

Ohjaaja: Elina Kestilä-Kekkonen, Nurmijärvi

Rotu: Labradorinnoutaja

Syntymävuosi: 2013

Sylvi rakastaa elämää, ihmisiä ja nenänkäyttöä. Sylvi on etsijänä nopea ja suoraviivainen sekä tekee työnsä aina tunnollisesti, mutta ilolla. Etsintätyön vastapainona Sylvi rentoutuu metsästyspuuhissa sekä pelastushakutreeneissä.

Urpu

Ohjaaja: Liisa Pönniö, Kotka

Rotu: Norfolkinterrieri

Syntymävuosi: 2015

Urpu on vilkas, iloinen ja utelias. Se rakastaa ihmisiä ja erityisesti lapsia. Hajutyöskentelyssä purkkirata on sille tuttu. Urpu on ensimmäinen rotunsa edustaja, joka harrastaa etsintöjä.

Wiljo

Ohjaaja: Katri Tolppanen, Kotka

Rotu: Novascotiannoutaja

Syntymävuosi: 2010

Wiljo on energinen ja iloinen tolleri. Etsinnöillä se etenee vauhdilla ja määrätietoisesti. Wiljo on hyvin ilmavainuinen ja työskennellessä se on keskittynyt eikä sitä haittaa jäljellä eteen tulevat häiriöt. Wiljolla on erittäin korkea työmoraali.