Vainun etsijäkoirat

Kaapo

Ohjaaja: Tiina (Inkoo)
Rotu: Labradorinnoutaja (s. 2012)

Kaapo on pennusta asti touhunnut nenätyön parissa ja harrastaakin useita eri lajeja, joihin liittyy nenän käyttö. Eläinetsinnän lisäksi Kaapo harrastaa pelastushakua ja harvakseltaan mejää sekä hajuerottelua purkeilla. Vanhoilla päivillään Kaapo on myös kunnostautunut kilpailemaan rallytokossa. Kaapon vahvuuksia eläinetsinnöissä ovat hajun erottelu, ilmavainu, sinnikkyys ja kokemus. Sitä eivät häiritse hankalatkaan olosuhteet tai voimakkaat häiriöt. Vauhtia Kaapon työskentelyssä piisaa, mutta se osaa kuitenkin aina käyttäytyä tilanteen mukaan ja karkurin huomioiden.

KUVA: HELMI LINDHOLM

Laku

Ohjaaja: Sini (Järvenpää)
Rotu: Labradorinnoutaja (s. 2013)

Laku on rauhallinen ja iloinen tyttö, joka rakastaa nenän käyttämistä. Töitä tehdään vauhdilla säässä kuin säässä. Laku on melko ilmavainuinen koira ja pistääkin usein mutkat suoriksi jäljellä. Vahvuutena sillä on mm. ilmavainu, suhteellisen hyvä häiriöiden sieto ja sinnikkyys.

KUVA: HELMI LINDHOLM

Lenni

Ohjaaja: Sinna (Vantaa)
Rotu: Jackrussellinterrieri (s. 2015)

Lenni on iloinen, päättäväinen ja sitkeä etsijäkoira, jolla on erittäin korkea motivaatio tehdä töitä. Pienestä koostaan huolimatta se on melko ilmavainuinen ja se sietää hyvin häiriöitä. Lenni rakastaa jäljestämistä ja kenkien nauhat kannattaakin sitoa tiukalle jos meinaa pysyä jäljellä sen perässä.

KUVA: HELMI LINDHOLM

Siiri

Ohjaaja: Saila (Vantaa)
Rotu: Novascotiannoutaja (s. 2014)
Siiri on innokas harrastuskoira ja hajutyöskentely on sille hyvin mieleistä puuhaa. Eläinetsintää olemme harrastaneet jo useamman vuoden ajan ja etsintätreenien rinnalla harrastamme mm. noseworkia ja treenaamme sekä kilpailemme rally-tokon ylimmässä luokassa.

Jäljestäjänä Siiri on rauhallinen ja tarkkaavainen. Siiri hyödyntää jäljellä paljon ilmavainua ja sen vahvuuksia ovat hajuerottelu ja sinnikkyys.

Urpu

Ohjaaja: Liisa (Kotka)
Rotu: Norfolkinterrieri (s. 2015)
Urpu on vilkas, iloinen ja utelias. Se rakastaa ihmisiä ja erityisesti lapsia. Hajutyöskentelyssä purkkirata on sille tuttu. Urpu on ensimmäinen rotunsa edustaja, joka harrastaa etsintöjä.