Valmiit etsijäkoirat

KAAPO, s. 2012

Rotu: labradorinnoutaja

Ohjaaja: Tiina Lagerström, Inkoo

 

Kaapo on pennusta asti touhunnut nenälajien parissa ja harrastaakin useita eri lajeja, joihin liittyy nenän käyttö. Vahvuuksia etsinnöissä Kaapolla ovat hajun erottelu, ilmavainu ja sinnikkyys. Sitä ei häiritse hankalatkaan olosuhteet tai häiriöt. Vauhtia ei Kaapon työskentelystä puutu, mutta osaa aina käyttäytyä tilanteen mukaan karkurin huomioiden.

 

 

KERTTU, s. 2009

Rotu: monirotuinen

Ohjaaja: Kaisa Sirkko, Tuusula

 

Kerttu on 2009 syntynyt monirotuinen narttu, jonka suvusta löytyy mm. pientä münsterinseisojaa, belgianpaimenkoira groenendahlia, collieta, bordercollieta, vehnäterrieriä yms. Kerttu on melko ilmavainuinen koira, sekä hyvin innokas ja erittäin sitkeä etsijä. Se etenee ripeästi missä tahansa maastossa ja säässä. Kerttu etsii mielellään sekä koiria ja kissoja, ja onkin saanut palautettua monta kadonnutta sisäkissaa takaisin kotiinsa.

 

KUKKA, s. 2011

Rotu: jackrusselinterrieri

Ohjaaja: Anita Leppänen, Pyhtää

 

Kukka on suoraviivainen etsinnöissään. Se ottaa hajun, tekee jäljen ja ilmaisee sen pitemmittä puheitta. Kukan etsintätyyli täydentää mainiosti etsintävalmiin äitinsä Tähden tapaa työskennellä, ja etsinnöissä ne tekevätkin usein yhteistyötä.

 

 

SYLVI, s. 2013

Rotu: labradorinnoutaja

Ohjaaja: Elina Kestilä-Kekkonen, Nurmijärvi

 

Sylvi rakastaa elämää, ihmisiä ja nenänkäyttöä. Sylvi on etsijänä nopea ja suoraviivainen sekä tekee työnsä aina tunnollisesti, mutta ilolla. Etsintätyön vastapainona Sylvi rentoutuu metsästyspuuhissa sekä pelastushakutreeneissä.

 

 

 

KOULUTUKSESSA:

 

URPU, s. 2015

Rotu: norfolkinterrieri

 

 

Ohjaaja: Liisa Pönniö, Kotka

Urpu on vilkas, iloinen ja utelias. Se rakastaa ihmisiä ja erityisesti lapsia. Hajutyöskentelyssä purkkirata on sille tuttu. Urpu on ensimmäinen rotunsa edustaja, joka harrastaa etsintöjä.

 

 

WILJO, s. 2010

Rotu: Novascotiannoutaja

Ohjaaja: Katri Vainio, Kotka

Wiljolla on korkea työmoraali. Etsiessään se etenee vauhdilla ja määrätietoisesti. Tämä iloinen tolleri poika rakastaa etsimistä, eikä sitä häiritse jäljellä eteen tulevat häiriöt. Vapaa-ajalla Wiljo nauttii metsälenkeistä ja kesällä uiminen on ykkösjuttu.