Valmiit etsijäkoirat

ADA, s. 2008

Rotu: valkoinenpaimenkoira

Ohjaaja: Tuija Niskanen, Orimattila

 

Ada on oman laumansa kiistaton johtaja, jolla on erittäin korkea työmoraali. Adaa ei etsinnöissä häiritse eteen tupsahtavat jänikset tai muut metsäneläimet. Vapaa-ajalla Ada rentoutuu uimalla ja pallopeleillä. Kuntoiluna parasta on vetokoirahommat muun lauman kanssa.

 

 

 CHILI, s. 2008

Rotu: jackrusselinterrieri

Ohjaaja: Anne Husu, Nurmijärvi

 

Chili on aika helppolukuinen koira, joka etenee töissä iloisesti häntä heiluen. Etsinnöissä Chili saattaa käydä rauhoittelemassa omistajaa ja jatkaa sitten taas jäljestämistä.

 

KAAPO, s. 2012

Rotu: labradorinnoutaja

Ohjaaja: Tiina Lagerström, Inkoo

 

Kaapo on pennusta asti touhunnut nenälajien parissa ja harrastaakin useita eri lajeja, joihin liittyy nenän käyttö. Vahvuuksia etsinnöissä Kaapolla ovat hajun erottelu, ilmavainu ja sinnikkyys. Sitä ei häiritse hankalatkaan olosuhteet tai häiriöt. Vauhtia ei Kaapon työskentelystä puutu, mutta osaa aina käyttäytyä tilanteen mukaan karkurin huomioiden.

 

 

KERTTU, s. 2009

Rotu: monirotuinen

Ohjaaja: Kaisa Sirkko, Tuusula

 

Kerttu on 2009 syntynyt monirotuinen narttu, jonka suvusta löytyy mm. pientä münsterinseisojaa, belgianpaimenkoira groenendahlia, collieta, bordercollieta, vehnäterrieriä yms. Kerttu on melko ilmavainuinen koira, sekä hyvin innokas ja erittäin sitkeä etsijä. Se etenee ripeästi missä tahansa maastossa ja säässä. Kerttu etsii mielellään sekä koiria ja kissoja, ja onkin saanut palautettua monta kadonnutta sisäkissaa takaisin kotiinsa.

 

KUKKA, s. 2011

Rotu: jackrusselinterrieri

Ohjaaja: Anita Leppänen, Pyhtää

 

Kukka on suoraviivainen etsinnöissään. Se ottaa hajun, tekee jäljen ja ilmaisee sen pitemmittä puheitta. Kukan etsintätyyli täydentää mainiosti etsintävalmiin äitinsä Tähden tapaa työskennellä, ja etsinnöissä ne tekevätkin usein yhteistyötä.

 

 

SYLVI, s. 2013

Rotu: labradorinnoutaja

Ohjaaja: Elina Kestilä-Kekkonen, Nurmijärvi

 

Sylvi rakastaa elämää, ihmisiä ja nenänkäyttöä. Sylvi on etsijänä nopea ja suoraviivainen sekä tekee työnsä aina tunnollisesti, mutta ilolla. Etsintätyön vastapainona Sylvi rentoutuu metsästyspuuhissa sekä pelastushakutreeneissä.

 

 

TÄHTI, s. 2008

Rotu: jackrusselinterrieri

Ohjaaja: Anita Leppänen, Pyhtää

 

Tähti on treenaillut etsintää koirien ja kissojen lisäksi mm. kanin, kanan, kilpikonnan, aasin, hevosen, lehmän ja poron kanssa. Melkein kaikkia on ollut jo keikoillakin etsimässä. Tähti kertoo monista haistamistaan asioista jäljellä ja usein karkurin omistajankin huomioiden.

 

 

 

KOULUTUKSESSA:

 

CARA, s. 2012

Rotu: valkoinenpaimenkoira

Ohjaaja: Tuija Niskanen, Orimattila

Cara on ahkera ilmavainuinen nenätyöläinen, joka seuraa eläinetsijäkoirana äitinsä Adan tassunjälkiä. Caraa ei pienet ryteiköt etsiessä haittaa, vaan se kulkee nenänsä perässä siitä mistä voimakkaimmin vainun saa, esteistä välittämättä.

 

 

 

URPU, s. 2015

Rotu: norfolkinterrieri

 

 

Ohjaaja: Liisa Pönniö, Kotka

Urpu on vilkas, iloinen ja utelias. Se rakastaa ihmisiä ja erityisesti lapsia. Hajutyöskentelyssä purkkirata on sille tuttu. Urpu on ensimmäinen rotunsa edustaja, joka harrastaa etsintöjä.

 

 

WILJO, s. 2010

Rotu: Novascotiannoutaja

Ohjaaja: Katri Vainio, Kotka

Wiljolla on korkea työmoraali. Etsiessään se etenee vauhdilla ja määrätietoisesti. Tämä iloinen tolleri poika rakastaa etsimistä, eikä sitä häiritse jäljellä eteen tulevat häiriöt. Vapaa-ajalla Wiljo nauttii metsälenkeistä ja kesällä uiminen on ykkösjuttu.

 

EI TÄLLÄ HETKELLÄ KÄYTÖSSÄ:

 

HIME, s. 2010

Rotu: novascotiannoutaja

Ohjaaja: Heini Järvenpää, Järvenpää

 

Hime on vilkas ja iloinen tollerityttö, joka rakastaa jäljestämistä. Vauhtia Himellä riittää ja hyvät lenkkarit pitääkin olla jalassa, kun lähdetään Himen kanssa töihin.

 

 

 

RISU, s. 2010

Rotu: karkeakarvainen kaniinimäyräkoira

Ohjaaja: Liisa Pönniö, Kotka

 

Risu on rauhallinen jääräpää, joka on kotonaan paikassa kuin paikassa. Työskennellessään se on hyvin jälkiuskollinen, eikä riistahäiriötkään sitä töissä ollessa häiritse. Noin parisen vuotta sitten Risulla todettiin ”mäyräkoirahalvaus”, josta se toipui täysin. Tämän jälkeen se kävi normaalisti “töissä”, kunnes taas viime syksynä se alkoi aristaa selkää ja on jälleen toistaiseksi sairauslomalla. Risu etsii pääosin kissoja, kilpikonnia ja muita pieneläimiä.

 

ROKI, s. 2009

Rotu: karkeakarvainen kääpiömäyräkoira

Ohjaaja: Anne Husu, Nurmijärvi

 

Roki on rauhallinen, sitkeä puurtaja, eikä mäyräkoiramaiseen tapaan hevin anna periksi. Roki on uransa aikana lukuisia eri eläinlajeja käärmeistä vasikoihin. Vaikka normilenkillä Roki inhoaakin sadetta ja märkää, töissä ollessaan mikään keli tai maasto ei sitä häiritse.

 

 

 

VÄISKI, s. 2010

Rotu: monirotuinen

Ohjaaja: Antti Kekkonen, Nurmijärvi

Väiski on tarkkanenäinen taiteilijasielu, joka on tullut pentuna Viipurin koiratarhalta. Työnsä se tekee vauhdikkaasti ja itsenäisesti isot korvat tuulessa lepattaen. Etsintätyön lisäksi Väiski rakastaa metsälenkkejä sekä erityisesti oravien ja muun pienriistan bongaamista. Väiski on tällä hetkellä sairaslomalla eikä siksi etsintäkäytössä.